Antena 3 CNN Actualitate Justiție Deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc a fost achitat de ÎCCJ | Avocatul Cristian Ene a dovedit instanţei că fapta nu există

Deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc a fost achitat de ÎCCJ | Avocatul Cristian Ene a dovedit instanţei că fapta nu există

Deputatul Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), după ce avocatul Cristian Ene a dovedit instanţei că fapta nu există.

Deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc a fost achitat de ÎCCJ | Avocatul Cristian Ene a dovedit instanţei că fapta nu există
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    02 Mai 2022   •   15:41

Mugurel Cozmanciuc fusese trimis în judecată, în luna februarie a anului trecut, de procurorii DNA, într-un dosar în care era acuzat de trafic de influenţă.

Procurorii au susţinut în dosar că politicianul ar fi promis numirea unei persoane la conducerea Administraţiei Naţionale Apele Române, cerând în schimb 500.000 de lei.

Avocaţii lui Cozmanciu, cooordonaţi de Cristian Ene, au demonstrat în faţa instanţei că acuzaţia procurorilor DNA nu a existat, precum şi faptul că nu există nicio probă.

Astfel, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis achitarea preşedintelui PNL Neamţ pe motiv că "fapta nu există", notează mediaflux.ro.

Cristian Ene a fost, de-a lungul vremii, avocatul unor personaje importante ale ţării şi a reuşit să obţină achitări răsunătoare. El a intrat în atenţia opiniei publice după ce l-a apărat chiar pe fostul preşedinte Traian Băsescu în dosarul Flota.

La finalul anului trecut, Cristian Ene a obţinut achitarea lui Vasile Blaga într-un dosar de trafic de influenţă şi i-a mai reprezentat în instanţă pe Mircea Sandu, Gino Mario Iorgulescu sau Mihai Corbu (fost director Gazprom şi Lukoil).

×
Subiecte în articol: Mugurel Cozmanciuc Cristian Ene
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close