Antena 3 CNN Actualitate Justiție Un nou mandat european de arestare emis pe numele lui Mario Iorgulescu

Un nou mandat european de arestare emis pe numele lui Mario Iorgulescu

Pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis un nou mandat european de arestare, după ce instanţa a decis condamnarea sa definitivă. Anunţul a fost făcut luni de ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Un nou mandat european de arestare emis pe numele lui Mario Iorgulescu
Sursa foto: Instagram
de Alexandra Dima    |    23 Oct 2023   •   14:15

Tribunalul București a emis un nou mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu, după ce instanța a decis condamnarea sa definitivă. Anterior, două mandate de arestare au fost refuzate, pe motiv că Mario Iorgulescu nu ar avea discenământ.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a spus, luni, într-o conferință de presă, că Tribunalul București a emis un nou mandat european de arestare pe numele lui Mario Iorgulescu, după ce acesta a fost condamnat definitiv.

„Este în atenția publică pe drept cuvânt, pentru că există acum o hotărâre definitivă de condamnare pentru infracțiunea de omor, o infracțiune deosebit de gravă. În acest moment, în acest caz e vorba de proceduri judiciare care ies din sfera de competență a Ministerului Justiției, însă pot să fac informarea publică că a fost deja emis un mandat european de arestare de către instanța de executare și anume Tribunalul București”, a spus Alina Gorghiu, citată de Mediafax.

Ministrul Justiției a explicat că în trecut au mai existat două mandate europene: unul cu privire la executarea unei pedepse de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la lipsirea de libertate în mod ilegal și a doua, o arestare preventivă în dosarul în care era acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

„Cu privire la acestea (cele două mandate - n.r.), în mai 2022 Curtea de Apel din Milano a dispus ca cele două mandate europene de arestare să nu fie executate având în vedere starea mintală a persoanei solicitate, stare care nu îi permite o participare conștientă la proceduri. Practic, solicitarea statului român cu privire la aducerea fugarului în România a fost blocată de instanța italiană la nivelul anului 2022 pe motiv că persoana nu are discernământ și nu poate participa la proceduri”, a mai spus Gorghiu.

Ministrul a menționat că în prezent este în desfășurare o nouă etapă, deoarece este vorba despre un nou mandat european de arestare „care va urma cursul”.

„Sunt convinsă că instanțele italiene vor analiza această solicitare și vă putem ține la curent pe măsură ce vom obține termene și pe măsură ce magistratul de legătură din Italia ne va putea furniza noi informații. Momentan abia a fost emis mandatul de arestare”, a mai spus ministrul Justiției.

Magistrații Curții de Apel București au decis, miercurea trecută, condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni de închisoare în dosarul accidentului din 2019. Decizia este definitivă.

Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, Mario Iorgulescu, a fost condamnat în dosarul accidentului din 2019. Potrivit procurorilor, Mario Iorgulescu a condus beat şi drogat în data de 8 septembrie 2019 şi a produs un accident în urma căruia un bărbat a murit. Acesta nu a oprit la semafor şi a condus cu o viteză de 162 de kilometri pe oră, deşi limita legală era 50 de kilometri pe oră.

×
Subiecte în articol: Mario Iorgulescu Alina Gorghiu
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close