Antena 3 CNN Actualitate Justiție Omul care a declanșat dosarul medicului Lucan: ”Unul din cele mai mari cazuri de corupție după 1990”

Omul care a declanșat dosarul medicului Lucan: ”Unul din cele mai mari cazuri de corupție după 1990”

Omul care a declanșat dosarul medicului Lucan: ”Unul din cele mai mari cazuri de corupție după 1990”
25 Dec 2017   •   10:26

Dosarul medicului Mihai Lucan a pornit de la sesizările lui Emanuel Ungureanu, deputat USR și fost colaborator al lui Lucan, care a fost angajat circa un an la Institut ca asistent social clinician.

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu a fost revoltat de acțiunile pe care Mihai Lucan le-a făcut în calitate de “stăpân” al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, adresând în 7 martie 2017 o interpelare însuşi Ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, în care reclama situaţia dezastruoasă în care se zbate Institutul, relatează ziardecluj.ro.

Această interpelare a stat la baza sesizării DIICOT care mai apoi a mers pe fir şi a început investigaţiile. Aceleaşi surse au relatat că munca minuţioasă a procurorilor a dus la identificarea a peste 200 de pacienţi transferaţi de la stat la privat, adică la firma Lukmed deţinută tot de Mihai Lucan.

“Foarte mulți clujeni, și nu numai, au fost jefuiți la drumul mare, pentru că despre asta vorbim, a fost un jaf. Se pare că legăturile de familie de tip mafiot ale profesorului cu persoane din mediul de afaceri, cu o parte a presei, cu anumiți procurori, au dus la protejarea acestuia, pentru că toți cei amintiți știau ce se petrece și nu au făcut nimic împotriva acestui sistem de prăduire a pacienților. Din informațiile pe care le am de la Institut, jaful este unul uriaș și asistăm la unul dintre cele mai mari cazuri de corupție din România de după anul 1990, cu implicații uriașe asupra sistemului medical clujean și, implicit, asupra sistemului medical din România”, a spus Emanuel Ungureanu.

×
Subiecte în articol: dosar medic coruptie deputat USR
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close