Antena 3 CNN Actualitate Justiție Parchetul General: Decizia Curţii Constituţionale arată că OUG 13 nu a produs niciun fel de efecte

Parchetul General: Decizia Curţii Constituţionale arată că OUG 13 nu a produs niciun fel de efecte

Parchetul General: Decizia Curţii Constituţionale arată că OUG 13 nu a produs niciun fel de efecte
de S.T.    |    09 Feb 2017   •   17:18

Parchetul General arată că decizia Curţii Constituţionale de respingere ca inadmisibilă a sesizării Avocatului Poporului confirmă că OUG 13 nu a produs niciun fel de efecte.

„Abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr.13/2017 a avut drept consecinţă reinstaurarea cadrului constituţional în care îşi exercită atribuţiile sistemul judiciar. Decizia Curţii Constituţionale de respingere ca inadmisibilă a excepţiei confirmă că Ordonanţa nr.13/2017 nu a produs niciun fel de efecte. În acest context, apreciem că rolul constituţional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societăţii, de apărare a ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor poate fi realizat pe deplin”, precizează reprezentanţii Parchetului General într-un comunicat transmis joi Agerpres.

Curtea Constituţională a României a respins, joi, cu majoritate de voturi, ca devenită inadmisibilă, sesizarea Avocatului Poporului cu privire la ordonanţa de urgenţă referitoare la modificarea Codurilor penale.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a explicat că sesizarea Avocatului Poporului a fost respinsă deoarece OUG 13 a fost abrogată şi nu şi-a produs efectele.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close