Antena 3 CNN Actualitate Justiție Percheziţii DNA la Primăria din Timişoara. Vizate, dosarele de retrocedări pe Legea 112

Percheziţii DNA la Primăria din Timişoara. Vizate, dosarele de retrocedări pe Legea 112

Percheziţii DNA la Primăria din Timişoara. Vizate, dosarele de retrocedări pe Legea 112
24 Iul 2015   •   08:26
Procurorii DNA fac, vineri dimineaţă, o percheziţie la sediul Primăriei Timişoara, într-un dosar privind vânzarea de locuinţe naţionalizate către chiriaşii acestora, după anul 2012, fiind pentru a patra oară când au loc descinderi în acest caz, ultimele desfăşurate în luna aprilie.
 
Surse judiciare au declarat că procurorii DNA de la Bucureşti fac o percheziţie la Primăria Timişoara, ei verificând modul în care au fost vândute casele naţionalizate în baza legii 112/1995.
 
Verificările se fac, potrivit surselor citate, pentru perioada de după anul 2012.
 
Aceasta este pentru a patra oară când procurorii anticorupţie descind la sediul Primăriei Timişoara în acest dosar. 
 
Ultimele percheziţii au avut loc în luna aprilie, când procurorii au ridicat aproximativ 40 de saci cu documente pe care le-au transportat la Bucureşti pentru a fi analizate.
 
Printre beneficiarii Legii 112/1995, la Timişoara, se numără judecători, procurori, poliţişti, dar şi mai multe familii de romi.
 
Potrivit acestei legi, locuinţele care au fost naţionalizate de comunişti au putut fi vândute chiriaşilor care locuiau în acestea. La Primăria Timişoara, comisia de aplicare a Legii 112/1995 a emis un act care permitea vânzarea acestor immobile celor care nu erau chiriaşi la momentul intrării în vigoare a acestei legi. 
 
În noiembrie anul trecut, fostul primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu a fost audiat la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, în legătură cu retrocedarea unui imobil din centrul oraşului către o familie de romi, caz în care ar fi lipsit documente la intabulare. La ieşirea de la audieri, Ciuhandu a declarat că a fost citat în calitate de martor şi că nu îşi aminteşte prea multe detalii despre această retrocedare, având în vedere că au trecut mai mulţi ani.
 
În acelaşi dosar au mai fost audiaţi şi secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojicari, precum şi fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Timişoara Nicuşor Miuţ.
 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close