Antena 3 CNN Actualitate Justiție Prima plângere penală pentru infracțiunea de îngropare de deșeuri

Prima plângere penală pentru infracțiunea de îngropare de deșeuri

Prima plângere penală după schimbarea legii deșeurilor, după ce s-au găsit nereguli la o stație de sortare din Sector 3.

Prima plângere penală pentru infracțiunea de îngropare de deșeuri
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Mediului - România
de Silvia Preda    |    16 Mai 2022   •   19:21

În urma unui control realizat în data de 05 mai, la stația de sortare din Sectorul 3 al Capitalei, deținută de SD3 SALUBRITATE ȘI DESZĂPEZIRE S3 S.R.L., comisarii din Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Municipiului București au identificat un teren de aproximativ 4.000 mp, aflat în incinta amplasamentului, pe suprafața căruia există indicii clare că ar fi fost îngropate deșeuri din construcții, amestecate cu deșeuri din plastic, ceramică și materiale lemnoase.

Incendierea sau îngroparea deşeurilor este, din 6 aprilie 2022, infracţiune

Astfel, conform prevederilor legale, comisarii de mediu au aplicat o amendă de 30.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu - actul de reglementare fiind suspendat de instanța de judecată - și au înaintat organelor de cercetare penală o plângere pentru comiterea infracțiunii de îngroparea deșeurilor.

În data de 06 aprilie Guvernul României a aprobat, la propunerea MMAP, o ordonanță de urgență prin care incendierea sau îngroparea deșeurilor au devenit infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la trei la cinci ani.

×
Subiecte în articol: plangere penala deseuri
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close