Antena 3 CNN Actualitate Justiție CSM organizează un nou concurs de admitere în magistratură: Peste 100 de posturi de judecător și procuror sunt vacante

CSM organizează un nou concurs de admitere în magistratură: Peste 100 de posturi de judecător și procuror sunt vacante

Peste 100 de posturi de judecător și procuror sunt scoase la un nou concurs de admitere în magistratură.

CSM organizează un nou concurs de admitere în magistratură: Peste 100 de posturi de judecător și procuror sunt vacante
Sursa foto: Profimedia
de Georgiana Adam    |    10 Feb 2024   •   11:40

În perioada februarie – iulie 2024 va fi organizat un nou concurs de admitere în magistratură, potrivit unei decizii a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Acesta vizează ocuparea a 75 de posturi de judecător - la care se adaugă alte 30 de posturi pe lista suplimentară, precum și 42 de posturi de procuror, cu încă 11 posturi pe lista suplimentară.

Perioada de depunere a cererilor de înscriere este între 9 și 26 februarie, iar între 26 februarie și 1 martie este programată înaintarea dosarelor la CSM. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în 28 martie.

În data de 14 aprilie este stabilit testul grilă de verificare a cunoștințelor juridice, iar rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate în 7 mai.

În 11 mai este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor juridice la drept civil, drept procesual civil, iar cea la drept penal, drept procesual penal, în 12 mai.

Rezultatele finale vor fi afișate în 17 iunie.

Evaluarea psihologică a candidaților este programată în perioada 18-26 mai, iar interviurile vor avea loc între 22 și 30 iunie.

Rezultatele finale ale concursului vor fi anunțate în 9 iulie, notează Mediafax. 

 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close