Antena 3 CNN Actualitate Justiție Prima reacție a lui Tudorel Toader după ce Kovesi i-a făcut plângere la CSM

Prima reacție a lui Tudorel Toader după ce Kovesi i-a făcut plângere la CSM

Prima reacție a lui Tudorel Toader după ce Kovesi i-a făcut plângere la CSM
de S.T.    |    26 Sep 2017   •   13:40

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, reacționează după ce șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat CSM cu privire la o posibilă afectare a independenței sistemului judiciar printr-o declarație a ministrului.

„Sunt de notorietate distincțiile dintre contenciosul constituțional și contenciosul administrativ!”, a declarat Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

Potrivit DNA, declaraţiile ministrului Justiţiei cu privire la o anchetă penală în curs, ce are ca obiect cercetarea unor fapte penale, reprezintă o formă de imixtiune în activitatea procurorilor.

„Sub acest aspect, procurorul şef al DNA a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să analizeze dacă aceste afirmaţii sunt de natură să afecteze independenţa sistemului judiciar, întrucât, prin declaraţiile din data de 26 septembrie 2017, domnul ministru al Justiţiei a indus ideea (...) că activitatea procurorilor nu se desfăşoară în limitele cadrului legal”, se precizează în comunicat.

În susţinerea cererii adresate CSM, procurorul şef al DNA apreciază că „exprimarea publică a unui punct de vedere trebuie, în mod obligatoriu, să respecte principiul responsabilităţii, deontologia profesională şi buna credinţă”.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close