Antena 3 CNN Actualitate Justiție Primăria Capitalei a încălcat legea: Trotuarele de pe Calea Victoriei sunt ilegale

Primăria Capitalei a încălcat legea: Trotuarele de pe Calea Victoriei sunt ilegale

Primăria Capitalei a încălcat legea: Trotuarele de pe Calea Victoriei sunt ilegale
de S.T.    |    05 Oct 2015   •   10:52

Reprezentanţii Inspectoratului Regional în Construcţii Bucureşti-Ilfov (IRCBI) au afirmat că vor face demersuri pentru sesizarea organelor de urmarire penală, după ce s-a constatat că lucrările de instalare a mobilierului urban de pe Calea Victoriei s-au executat fără să existe proiect şi autorizaţie de construire.

Controlul IRCBI a descoperit că montarea bolarzilor de pe trotuarele Căii Victoria s-a efectuat fără să existe aviz sau proiect. În acest fel, administraţia a cheltuit sume mari de bani pentru realizarea unei zone de risc.

Viaţa şi întegritatea oamenilor este pusă în pericol în cazul în care aceştia cad accidental peste blocurile de granit ce ies din trotuar. Situaţia este cu mult mai periculoasă în cazul bolarzilor montaţi în imediata vecinătate a pistei pentru biciclete. Bicicletele pot atinge o viteză de deplasare de 5-7 ori mai mare decât cea a unui pieton.  În cazul unui biciclist care se dezechilibrează la o viteză de 20-30 km/h, impactul în zona capului, a pieptului sau a coloanei cu un bolard de granit de forma celor montaţi pe Calea Victoriei poate transforma un accident banal într-unul fatal. 

×
Subiecte în articol: calea victoriei primaria capitalei
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Ciolpani și Snagov: Un urs a fost văzut în zonă
x close