Antena 3 CNN Actualitate Justiție Zi cu emoții pentru Neculai Onțanu. Primarul suspendat ar putea ieși din arest

Zi cu emoții pentru Neculai Onțanu. Primarul suspendat ar putea ieși din arest

Zi cu emoții pentru Neculai Onțanu. Primarul suspendat ar putea ieși din arest
Sursa foto: Foto: Facebook / Neculai Ontanu
de M.Z.    |    18 Mai 2016   •   09:13

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție decid miercuri, dacă acceptă cererea edilului suspendat al sectorului 2 Neculai Onțanu, de a fi eliberat din arest preventiv

Onțanu a fost trimis în spatele gratiilor la sfârșitul lunii martie, după ce procurorii l-au reținut pentru 24 de ore, acuzându-l de luare de mită. 

Ulterior, el a fost arestat preventiv.

Onţanu este acuzat că, în urmă cu 10 ani, ar fi primit mită un teren de 1.500 de metri pătraţi pentru a ajuta o persoană să-i fie restituite niște terenuri.  

Neculai Onţanu a fost suspendat din funcţie, ca urmare a deciziei magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti de a îl aresta preventiv pentru 30 de zile.

Pe 23 martie, primarul sectorului 2 Neculai Onţanu a fost reţinut de procurorii DNA, într-un dosar de corupţie în care a fost arestată şi avocata Loredana Radu, fosta avocată a lui Victor Ponta şi apărătoarea unchiului ei, Gabriel Oprea.

Citiți și Cine este Loredana Radu, avocata urmărită în dosarul lui Onțanu. Trei lucruri pe care nu le știai despre ea

Dosarul lui Onțanu

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2007, Neculai Onţanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991. 

"După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onţanu a primit o suprafaţă totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către suspecta Radu şi o altă persoană, interpuşi indicaţi de edil. În baza acestei solicitări, la 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la acelaşi notariat public, două contracte de vânzare-cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 500 mp din terenul situat pe str Barbu Văcărescu către persoana respectivă şi asupra unei suprafeţe de 1.000 mp din acelaşi lot către suspecta Radu", susţin procurorii. 

Preţul prevăzut, conform DNA, în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, adică valoarea minimă conform Ghidului cu preţuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (preţ total 250.000 euro). 

"În contractul încheiat cu Loredana Radu a fost prevăzut un preţ de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preţ total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menţionat în ambele situaţii că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferenţa s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate, nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onţanu, la indicaţia acestuia. Suprafaţa de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Onţanu şi avea o valoare de piaţă de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacţiilor fictive", au constatat anchetatorii. 

Toma Şutru este acuzat de procurori că, în perioada august - decembrie 2007, în calitate de secretar, pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu într-o modalitate care să faciliteze reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate pe raza sectorului 2, a cerut şi a primit de la acelaşi denunţător, beneficiar al drepturilor litigioase, suma totală de două milioane euro.

Citiți și Nereguli grave la Primăria sectorului 2. Onțanu a semnat două autorizații pentru Arena Națională

CORUPŢIE în primăria lui Onţanu. Şefa de la Resurse Umane, reţinută pentru o ŞPAGĂ de 11.000 de euro

Primarul Onţanu se plimbă la Barcelona pe banii românilor

Primarul Onţanu, mai tare ca legea. Un loc de joacă ras de pe faţa pământului, pentru a se ridica un bloc cu 10 etaje

Primarul Onţanu aruncă 850.000 de euro, pentru scrumiere, coşuri de gunoi şi jardiniere

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close