Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procurorul general interimar Bogdan Licu cere să i se retragă titlul de doctor

Procurorul general interimar Bogdan Licu cere să i se retragă titlul de doctor

Procurorul general interimar Bogdan Licu cere să i se retragă titlul de doctor
de M.Z.    |    29 Mar 2016   •   09:00

Procurorul general interimar Bogdan Licu cere să i se retraga titlul de doctor

Aceasta a fost acuzat că şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat pe care a coordonat-o fostul vicepremier Gabriel Oprea. 

Cel care asigură acum șefia Parchetului General a depus o cerere la Ministerul Educației, prin care dorește să i se retragă titlul de doctor, din motive personale, spune el. 

De asemenea, precizează că este o decizie pe care i-a fost greu să o ia, reiterând faptul că nu se consideră vinovat în acest caz și spune că nu a plagiat în teza sa de doctorat.

La Secția de urmărire penală din cadrul Parchetului General este în lucru o plângere depusă de generalul în rezervă Ioan Sârbu, fost șef al Direcției medicale din MApN, în care fostul ministru Gabriel Oprea este reclamat pentru constituire de grup infracțional organizat și plagiat. 

În plângerea respectivă, Ioan Sârbu le cere procurorilor să îl cerceteze pe Gabriel Oprea și pentru că l-ar fi instigat pe Bogdan Licu să plagieze în teza de doctorat.

Bogdan Licu și-a susținut doctoratul în anul 2011 la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul", instituție aflată în subordinea Serviciului Român de Informații (SRI), avându-l ca îndrumător științific pe Gabriel Oprea.

Pe 8 februarie, Procurorul General interimar al României, Bogdan Licu, a emis un ordin prin care renunţă la coordonarea dosarelor Parchetului General

×
Subiecte în articol: bogdan licu doctor
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close