Antena 3 CNN Actualitate Justiție Propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi la DNA, pe masa președintelui Iohannis

Propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi la DNA, pe masa președintelui Iohannis

Propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi la DNA, pe masa președintelui Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Mar 2016   •   14:03

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a nominalizat-o oficial pe Laura Codruţa Kovesi pentru un nou mandat ca procuror-şef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Astfel, propunerea făcută de Raluca Prună a fost trimisă la Palatul Cotroceni, cel care va lua decizia finală în acest caz fiind preşedintele Klaus Iohannis. 

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției, Raluca Prună, de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

În discursul în faţa membrilor CSM, Kovesi a vorbit despre faptul că structura centrală a DNA are nevoie de mai mulţi oameni pentru că procurorii din teritoriu se tem să facă dosare. Cele mai multe probleme, spune procurorul general, apar atunci când anchetele vizează personaje din administraţia locală

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, cea care a propus-o pe Kovesi pentru un nou mandat, a declarat la începutul şedinţei CSM, că motivele susţinerii actualului şef al DNA sunt rezultatele din ultimii ani.

Potrivit legii, procurorul-şef al DNA este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei cu avizul consultativ al CSM, pentru un mandat de trei ani. 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close