Antena 3 CNN Actualitate Justiție Savant român, acuzat de DNA de corupție în Elveția

Savant român, acuzat de DNA de corupție în Elveția

Savant român, acuzat de DNA de corupție în Elveția
08 Iul 2016   •   19:03

Mircea Tudor, omul din spatele invenției Roboscan Aeria, este acuzat de DNA de cumpărare de influență și evaziune fiscală.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul TUDOR MIRCEA, asociat si administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si evaziune fiscala” arată un comunicat DNA.

Procurorii spun că Mircea Tudor ar fi plătit 6 milioane de lei unui avocat, care s-ar fi angajat să intervină pe lângă diverși funcționari, pentru obținerea unor contracte.

Roboscan Aeria este primul scanner de avioane, sistemul poate detecta obiecte de până la dimensiunea filamentului unui bec, putând astfel fi folosit la detectarea de arme, bombe sau mărfuri de contrabandă.

Sistemul este deja folosit pentru controale la vamă, fiind un instrument extrem de util în detectarea transporturilor ilegale de țigări și a stârnit interesul autorităților din numeroase țări, precum SUA, Germania și Elveția.

”Aș fi avut mândria ca acest standard de securitate să aibă originea în România. Din păcate nu am găsit niciun fel de susținere. Mai nou DNA e interesat de această tehnologie. Nu știu să vă spun care este strategia și logica acestei acțiuni. Poate miza e mult mai mare decât pare. Tehnologia oferă controlul strategic asupra siguranței aviației civile” a spus Mircea Tudor la ”100 de minute”.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close