Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ședință incendiară la CSM. Magistrații cer intervenția CSM pentru presiunile lui Kovesi. Procurorul general al României, Augustin Lazăr: „ Este o situație fără precedent”

Ședință incendiară la CSM. Magistrații cer intervenția CSM pentru presiunile lui Kovesi. Procurorul general al României, Augustin Lazăr: „ Este o situație fără precedent”

Ședință incendiară la CSM. Magistrații cer intervenția CSM pentru presiunile lui Kovesi. Procurorul general al României, Augustin Lazăr: „ Este o situație fără precedent”
Sursa foto: FOTO: captură video/ Antena 3
21 Sep 2017   •   12:35

Cele mai importante asociaţii ale judecătorilor au cerut CSM să apere independenţa justiţiei faţă de presiunile pe care procurorul-șef DNA Laura Codruța Kovesi le-ar fi făcut asupra inspectorului judiciar Mihaela Focică.

Într-o înregistrare explozivă, inspectorul trimis în control la DNA, Mihaela Focică, se plânge adjunctul Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, că a fost intimidată. Mihaela Focică ar fi fost chemată în biroul lui Kovesi, unde i s-a cerut să renunţe la control, iar femeia a rămas cu temerea că va avea probleme penale dacă nu se supune.

În acest context, procurorul general al României, Augustin Lazăr spune că este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei și trebuie luate măsuri urgent.

„Am putea spune că este un impas al inspecției judiciare care se afla intr o situatie fara precedent si care trebuie analizata de catre CSM  urmând să se apreciez care ar fi masurile manageriale potrivite de ieșire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei”, a declarat Augustin Lazăr.

 

 

 

×
Subiecte în articol: scandal justitie CSM sedinta
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close