Antena 3 CNN Actualitate Justiție Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi și procurorul general Augustin Lazăr, cercetaţi disciplinar de CSM

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi și procurorul general Augustin Lazăr, cercetaţi disciplinar de CSM

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi și procurorul general Augustin Lazăr, cercetaţi disciplinar de CSM
03 Mar 2017   •   10:56

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) îi cercetează disciplinar pe procurorul-șef al DNA, Laura Codrușa Kövesi, și pe procurorul general Augustin Lazăr.

Inspecţia Judiciară a deschis joi dosarul disciplinar nr. 1704/IJ/319/DIP/2017 pe numele lui Lazăr și Kövesi, sub aspectul încălcării unor interdicţii şi obligaţii pentru magistraţi, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, ca urmare a plângerii formulate de site-ul de știri Lumea justitiei cu o zi înainte.

Redacţia solicitase efectuarea de verificări disciplinare împotriva lui Augustin Lazar şi Laurei Kovesi, acuzându-i că încă din ianuarie se raliaseră protestelor anti-guvernamentale din Piața Victoriei legate de OUG 13/2017 și că făcuseră declarații publice cu caracter politic, unele care intra sub incidenta obligaţiei de rezerva a magistratilor de a nu comenta cauzele aflate pe rol si de a nu se imixtiona în treburile altor puteri în stat.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close