Antena 3 CNN Actualitate Justiție Şefa ÎCCJ: „Justiția și parchetele trec printr-o perioadă de criză”

Şefa ÎCCJ: „Justiția și parchetele trec printr-o perioadă de criză”

Şefa ÎCCJ: „Justiția și parchetele trec printr-o perioadă de criză”
28 Feb 2018   •   12:14

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a vorbit, miercuri, la prezentarea raportului DNA, despre perioada de criză prin care trece justiția din România. 

„Trăim un moment în care România întreagă parcurge un curs intensiv de drept, predat de persoane care au interese în soluționarea propriilor cauze și nu au absolvit niciodată Dreptul”, a declarat Cristina Tarcea.

„Nu mă pot abţine să nu precizez că particip la al cincilea bilanț DNA şi parcă în alţi ani masa de la prezidiu era mai lungă şi mai încăpătoare”, a început discursul Tarcea, făcând referire la lipsa ministrului Justiţiei.

Șefa ÎCCJ a admis că justiția și parchetele trec în acest moment printr-o perioadă de criză.

„Este pentru prima dată când mi-am pus întrebarea dacă președintele ÎCCJ trebuie să participe la bilanțul DNA. Am avut de ales între două opțiuni, una comodă, de a spune nu, și una mai puțin comodă, de a spune da. Am ales variantă cea mai puțin comodă, pentru că nu putem să nu recunoaștem că justiția și parchetele trec printr-o perioadă de criză”, a continuat şefa ÎCCJ.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a prezentat, miercuri, la Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional din Bucureşti, raportul de activitate al DNA pe anul 2017.

×
Subiecte în articol: Cristina Tarcea justitie criza

Alarmă în spitale, medici de negăsit

Secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean Buzău lucrează cu doar doi medici

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close