Antena 3 Actualitate Justiție Şeful Poliției de frontieră Giurgiu, urmărit penal pentru șantaj

Şeful Poliției de frontieră Giurgiu, urmărit penal pentru șantaj

14 Noi 2017   •   13:46
Şeful Poliției de frontieră Giurgiu, urmărit penal pentru șantaj
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro

Şeful Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, Ionuţ Ifrim, este urmărit penal, sub control judiciar, de procurori Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru şantaj şi cumpărare de influenţă, informează marţi DNA

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14 noiembrie, a lui Ionuţ Ifrim, şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cumpărare de influenţă", se precizează într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie arată în ordonanţă că, în data de 28 aprilie 2017, în condiţiile în care legislaţia românească nu obligă persoanele care traversează graniţele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, Ionuţ Ifrim ar fi constrâns o persoană (martor în cauză) să-i dea suma de 60.000 de USD din cei 135.000 USD pe care îi avea asupra ei şi pe care urma să-i transporte în Bulgaria. 

"Ionuţ Ifrim a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, ameninţând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal şi că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu", menţionează procurorii. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close