Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sorin Oprescu rămâne în arest. Decizia judecătorilor nu este definitivă

Sorin Oprescu rămâne în arest. Decizia judecătorilor nu este definitivă

Sorin Oprescu rămâne în arest. Decizia judecătorilor nu este definitivă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Sep 2015   •   15:07
UPDATE. Sorin Oprescu rămâne în arest. Măsura arestului preventiv nu a fost înlocuită. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Reporterul Antena 3, Berta Popescu, a explicat că dosarul va ajunge la Curtea de Apel.

"Cu siguranţă, dosarul va ajunge la Curtea de Apel Bucureşti, pentru că avocaţii acestuia vor contesta decizia. Se pare că nici problemele de sănătate nu i-au impresionat pe magistraţi să înlocuiască arestul preventiv cu controlul judiciar sau chiar cu arestul la domiciliu. Unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu a stabilit o întâlnire cu medicul curant al edilului, pentru un control medical."

---

Pronuţarea asupra cererii lui Sorin Oprescu de schimbare a măsurii arestului preventiv se va da astăzi, după ce instanţa a rămas ieri în pronunţare.
 
A fost scandal după ce lui Sorin Oprescu i s-a refuzat dreptul de a fi transferat la spital pentru un consult cardiac. 
 
Medicii de la Spitalul Universitar spun că nu merg în arestul poliţiei, pentru că acolo nu există dotările necesare pentru investigaţiile de care are nevoie Oprescu. 
 
Reprezentanţii Avocatului Poporului au mers la arestul Poliţiei Capitalei, pentru a vedea în ce condiţii stă primarul suspendat, dupa ce instituţia s-a autosesizat, cerând o anchetă la arest.
 
Medicii de la Spitalul Universitar, pe care Sorin Oprescu i-a solicitat pentru consultaţii, au anunţat că nu vor merge la arestul central, pentru că acolo nu există aparatura necesară şi susţin că pacientul ar trebui adus la spital pentru investigaţii. Asta după ce conducerea arestului Poliţiei Capitalei a anunţat că nu va permite ca Oprescu să iasă din arest pentru consult.
 
Şi premierul a avut o opinie în acest caz şi a declarat că speraă ca toate regulile să fie respectate iîn cazul lui Oprescu.
 
Avocatul lui Sorin Oprescu spune că starea acestuia se degradează după gratii. 
 
"Nu vreau să mor în arest", este mesajul pe care primarul suspendat al Capitalei l-a transmis. 

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce procurorii au găsit suma de 25 de mii de euro în maşina şi casa sa.

Oprescu a fost arestat preventiv pentru că judecătorii au considerat că acesta ar putea influenţa ancheta în curs.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie pentru luare de mită. Contestaţia sa la mandatul de arestare se va judeca abia lunea viitoare, pe 14 septembrie. 
 
Sorin Oprescu, născut în 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR şi apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, preşedintele PSD Bucureşti, funcţie din care a demisionat după câteva luni, după ce a pierdut în faţa lui Mircea Geoană competiţia pentru funcţia de preşedinte al partidului. 
 
În aprilie 2008, Oprescu a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.

Citiţi şi Sorin Oprescu, interceptat pe holurile DNA. Vezi referatul procurorilor

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu arest preventiv
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close