Antena 3 CNN Actualitate Justiție Toader, decizie privind șefia DNA. Care sunt variantele ministrului Justiției

Toader, decizie privind șefia DNA. Care sunt variantele ministrului Justiției

Toader, decizie privind șefia DNA. Care sunt variantele ministrului Justiției
26 Noi 2018   •   08:31

Tudorel Toader este aşteptat să ia o decizie privind viitorul şef al DNA. 

Ministrul Justiţiei trebuie să aleagă între două variante: fie reia procedura de selecţie, fie sa propună un alt procuror care ar putea fi chiar Adina Florea.

Preşedintele Iohannis a refuzat săptămâna trecută toate propunerile făcute de Tudorel Toader pentru posturile de conducere. 

Președintele Klaus Iohannis i-a refuzat toate propunerile lui Tudorel Toader, inclusiv cea a Adinei Florea pentru șefia DNA. 

Și-a motivat alegerea spunând ca nu sunt propuneri legale: nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004. 

Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor: Nu pot fi numiți în funcții de conducere judecătorii care au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea ori judecătorii care au un interes personal, ce influențează sau ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate și imparțialitate a atribuțiilor prevăzute de lege.


 

×
Subiecte în articol: Toader decizie sefia dna Klaus Iohannis
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close