Antena 3 CNN Actualitate Justiție O tonă de trufe negre, în valoare de 600.000 lei, confiscată de polițiștii din Neamț din mașina unui italian

O tonă de trufe negre, în valoare de 600.000 lei, confiscată de polițiștii din Neamț din mașina unui italian

Peste o tonă de trufe negre, în valoare de 600.000 de lei, pentru care nu existau documente legale, a fost confiscată de polițiștii din Neamț din mașina unui italian.

O tonă de trufe negre, în valoare de 600.000 lei, confiscată de polițiștii din Neamț din mașina unui italian
Sursa foto: Poliția Română
de Andreea Ştefan    |    19 Iul 2021   •   15:37

La data de 18 iulie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat în trafic un cetățean italian, în vârstă de 40 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, pe Drumul Național 15, în localitatea Alexandru cel Bun.

În urma controlului efectuat în interiorul vehiculului, polițiștii au constatat faptul că acesta transporta trufe negre.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea documentelor și cantitatea de trufe înscrisă în avizul de însoțire prezentat pentru control și cea transportată, s-au făcut verificări.

În urma inventarierii, au rezultat 1.170 de kilograme, iar verificările efectuate de polițiști au dezvăluit că transportul trufelor s-ar fi efectuat fără deţinerea documentelor prevăzute de legislația în vigoare. 

Trufele au fost ridicate de polițiști și predate specialiștilor din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furtul oricăror produse specifice ale fondului forestier național, faptă prevăzută de Legea 46/2008.

×
Subiecte în articol: Neamţ trufe negre
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close