Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader, despre o posibilă remaniere: N-are de ce să-mi fie teamă

Tudorel Toader, despre o posibilă remaniere: N-are de ce să-mi fie teamă

Tudorel Toader, despre o posibilă remaniere: N-are de ce să-mi fie teamă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Apr 2017   •   12:55

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat miercuri că nu are de ce să îi fie teamă de o posibilă remaniere, în urma unei eventuale evaluări declanşate de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, asupra activităţii membrilor Guvernului. 

"Ei, teamă. N-are de ce să-mi fie teamă. Indiferent de soluţie, eu sunt rectorul Universităţii. Nu. Nu, nu, nu. Sigur că nu, dar cred că cel mai bine ar fi să-l întrebaţi pe domnul Dragnea, nu pe mine", a declarat Toader, în cadrul unei conferinţe de presă, întrebat dacă îi este teamă de o posibilă remaniere după evaluarea pe care ar urma să o declanşeze preşedintele PSD asupra miniştrilor. 

El a adăugat că, dacă va fi invitat, va veni în faţa coaliţiei de guvernare, dar doar pentru a explica mai bine conţinutul raportului privind activitatea Ministerului Public, conţinutul şi concluziile acestuia. 

"Dacă voi fi invitat, ca membru al Guvernului, e firesc să merg. Dar, reţineţi, dacă voi fi invitat. Cu nuanţa că nu mă duc să mă justific, ci mă duc, dacă voi fi invitat, cu plăcere, mă duc să fac mai bine explicat conţinutul acelui raport şi conţinutul şi concluziile, pentru că vă mărturisesc că am întrebat pe cineva, iarăşi, o persoană vocală şi aparent avizată, dacă a citit cuvânt cu cuvânt, rând cu rând, raportul pe care l-am prezent. Şi răspunsul era şi a fost şi el aşteptat: nu l-am citit, dar - zice - ştiu. Mulţi credem că ştim, fără să citim", a spus ministrul Justiţiei. 

Întrebat totodată dacă a fost o coincidenţă că vineri seară senatorul Şerban Nicolae vorbea despre un audit în cadrul marilor Parchete din ţară şi mai apoi el a venit cu o decizie în acest sens sau dacă a existat o discuţie cu acesta, Liviu Dragnea sau Sorin Grindeanu, Toader a răspuns: "Nu, n-a existat nicio discuţie şi, dacă revedem, mă rog, conferinţa mea de presă sau emisiunea la un post de televiziune, (...) vom vedea că atunci am spus punctual: sunt două proceduri. Eu voi urma în acest moment prima procedură. Aceea de evaluare a modului în care s-au raportat. Am lăsat loc pentru a doua procedură, ceea ce am declarat la acelaşi post de televiziune şi ceea ce voi face. Prin urmare, opţiunea pentru a doua procedură s-a văzut, cine a putut să o vadă, din momentul acela de la început, când am separat procedurile, competenţele şi obiectivele. Deci, răspunsul: categoric, nu. Categoric nici n-am vorbit cu Şerban Nicolae de foarte multă vreme".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: remaniere evaluare
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close