Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader intervine în conflictul Lazăr-Parlament. Cum îi răspunde ministrul Justiției, procurorului general

Tudorel Toader intervine în conflictul Lazăr-Parlament. Cum îi răspunde ministrul Justiției, procurorului general

Tudorel Toader intervine în conflictul Lazăr-Parlament. Cum îi răspunde ministrul Justiției, procurorului general
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    09 Dec 2017   •   14:12

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, intervine în conflictul dintre procurorul general și Parlament și îi răspunde, într-o declarație exclusivă la Antena 3, lui Augustin Lazăr.

”Proiectul de lege preia regula de rang constituțional, potrivit căreia, procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției. Ministrul Justiției nu interferează în activitatea de urmărire penală, însă poate să întrebe, de exemplu, cum se explică faptul că față de un înalt demnitar se începe urmărirea penală, demnitarul este suspendat din funcție, apoi, o lungă perioadă de timp nu se mai efectuează niciun act de urmărie penală.

În condițiile în care avem un număr de judecători aproape dublu față de numărul procurorilor, în condițiile în care Ministerul Justiției este ordonator de credite doar pentru bugetul instanțelor, pentru o administare unitară a activitiății judiciare, este de discutat dacă nu ar fi normal ca Ministerul Justiției să devină ordonator de credite și pentru bugetul procurorilor”, a declarat ministrul Toader.

Procurorul general, atac la parlamentari: ”Nişte inculpaţi de rang înalt vor ca discuţiile să aibă loc în alt mediu”

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close