Antena 3 CNN Actualitate Justiție Roșca Stănescu: Ministrul Justiției va cere 100% demiterea lui Kovesi, luni sau marți

Roșca Stănescu: Ministrul Justiției va cere 100% demiterea lui Kovesi, luni sau marți

Roșca Stănescu: Ministrul Justiției va cere 100% demiterea lui Kovesi, luni sau marți
de M.Z.    |    12 Mar 2017   •   17:37

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora Laura Codruța Kovesi ar putea fi demisă de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), potrivit Antena 3.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu spune că ar mai fi câteva zile pând când Laura Codruța Kovesi va demisiona de la șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

”Am informația că în proporție de 100% așa se va întâmpla, mâine sau poimâine (luni sau marți - n.r.), ministrul Justiției din România va avea spatele politic asigurat de coaliția majoritară pentru a cere - conform deciziei CCR și motivării CCR - demiterea doamnei Laura Codruța Kovesi”, a spus jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, duminică, la emisiunea Ediție de weekend, de la Antena 3.

Și deputatul PSD Liviu Pleșoianu a cerut în scris ministrului Justiției, Tudorel Toader, demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după motivarea CCR.

Scrisoarea publică adresată de Pleșoianu ministrului Justiției i-a fost trimisă lui Tudorel Toader pe mail, dar și pe pagina de Facebook a instituției, după cum a spus social-democratul.

Curtea Constituțională a publicat vineri motivarea deciziei prin care a stabilit că DNA, anchetând modul în care a fost elaborată OUG 13, a perturbat buna activitate a guvernului, stabilind că Ministerul Public nu are competența de a desfășura activități de cercetare penală cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close