Antena 3 CNN Actualitate Justiție Valeriu Zgonea, achitat definitiv pentru trafic de influenţă. Prima instanţă îl condamnase la 3 ani de închisoare cu executare

Valeriu Zgonea, achitat definitiv pentru trafic de influenţă. Prima instanţă îl condamnase la 3 ani de închisoare cu executare

Curtea de Apel Bucureşti a dispus astăzi achitarea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a intervenit pentru numirea fiicei unui consilier judeţean în Buzău într-o importantă funcţie publică.

Valeriu Zgonea, achitat definitiv pentru trafic de influenţă. Prima instanţă îl condamnase la 3 ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Mia Lungu    |    11 Feb 2022   •   13:07

Iniţial, instanţa de fond - Tribunalul Bucureşti - îl condamnase, în februarie 2020, pe Valeriu Zgonea la 3 ani de închisoare cu executare, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a admis astăzi apelul şi a dispus achitarea lui, decizia fiind definitivă.

Valeriu Zgonea, condamnat la închisoare cu executare, în primă instanță

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost condamnat, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu executare, în 2020, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă.

În aceeaşi sentinţă, judecătorii au menţinut măsura asiguratorie până la concurenţa sumei de 62.143 de lei.

La ultimul termen al procesului, din 20 ianuarie, un procuror de la DNA a cerut ca Zgonea să fie condamnat la o pedeapsă orientată spre mediu, cu circumstanţe agravante.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Valeriu Zgonea a spus că este nevinovat şi a cerut să fie achitat.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi era vicepreşedinte al PSD, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de Dumitru Dobrică, consilier judeţean în Buzău, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii fiicei acestuia într-o importantă funcţie publică.

Ulterior, arată procurorii, Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close