Antena 3 CNN Actualitate Justiție Vasile Blaga, o nouă încercare de a scăpa de controlul judiciar. Fostul șef al PNL, acuzat de trafic de influenţă

Vasile Blaga, o nouă încercare de a scăpa de controlul judiciar. Fostul șef al PNL, acuzat de trafic de influenţă

Vasile Blaga, o nouă încercare de a scăpa de controlul judiciar. Fostul șef al PNL, acuzat de trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Apr 2017   •   09:44

Vasile Blaga încearcă din nou să scape de controlul judiciar. La Curtea de Apel Bucureşti se judecă o contestaţie la măsura impusă în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Este de aşteptat ca fostul lider liberal să aibă şi o reacţie la dezvăluirile din ultimele zile, privind modul în care Traian Băsescu ar fi câştigat alegerile prezidenţiale din 2009.

Vasile Blaga era la vremea respectivă şef de campanie la PDL.

Blaga este cercetat într-un dosar de trafic de influenţă, după ce ar fi primit 700.000 de euro, mare parte din bani de la fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. 

Potrivit procurorilor, în 2009 ar fi existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere din PDL în sensul obţinerii de bani pentru partid.

Mai mult, în rechizitoriul întocmit de DNA se arată că o serie de firme care aveau comportament de tip fantomă erau folosite de Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii naţionale pentru PDL. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close