Antena 3 CNN Actualitate Justiție Vasile Blaga, trimis în judecată pentru trafic de influență

Vasile Blaga, trimis în judecată pentru trafic de influență

Vasile Blaga, trimis în judecată pentru trafic de influență
28 Noi 2016   •   16:07

Fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DNA, procurorii Serviciului Teritorial Ploieşti au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-un dosar separat faţă de fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, de omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă şi faţă de alte persoane.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut că Blaga a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenţei, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte cu două companii naţionale.

Comunicatul DNA:

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1232/VIII/3 din data de 28 septembrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a inculpatului:

BLAGA VASILE, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare și senator în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale.
Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ștefan Gheorghe, vicepreședintele respectivei formațiuni politice (500.000 euro) și printr-un alt intermediar (200.000 euro).

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile dispuse în cauză, respectiv cea a controlului judiciar și cea asigurătorie.

Procurorii din cadrul Serviciului teritorial Ploiești au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor într-un dosar separat față de inculpații BERDILĂ HORAȚIU BRUNO, ȘTEFAN GHEORGHE precum și față de alte persoane.

×
Subiecte în articol: vasile blaga
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close