Antena 3 CNN Actualitate Gafa cu care Klaus Iohannis a atras toată atenția la primul discurs din 2024

Gafa cu care Klaus Iohannis a atras toată atenția la primul discurs din 2024

Klaus Iohannis a ținut primul său discurs din acest an. Toate privire s-au ațintit asupra lui mai ales după ce a făcut o gafă de zile mari.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2024   •   16:39

Președintele Klaus Iohannis nu a putut trece neobservat la primul său discurs din 2024. Şeful statului a atras toată atenția după ce a pronunţat greşit numele statului Chile. 

În primul său discurs public din 2024, Klaus Iohannis a trecut în agendă vizitele efectuate în anul precedent în Asia, Africa şi America de Sud. În timp ce enumera obiectivele României atinse pe continentul sud-american, şeful statului a pronunțat "kile" în loc de "chile".

"În 2024, România vizează intensificarea colaborării cu Africa și continuarea programelor destinate partenerilor africani, cu accent pe educație și transferul de expertiză. În aceeași logică s-au înscris și vizitele din aprilie 2023 din America Latină, în Brazilia, Chile și Argentina, ocazie cu care am reafirmat interesul României, dar și al Uniunii Europene, de a dezvolta dialogul politic la nivel înalt.

Citește și: Klaus Iohannis, apariție publică după ce a fost dat dispărut: ”E ultima întâlnire în acest cadru, îmi voi încheia ultimul mandat”

Am convenit cu președinții statelor vizitate din Africa, America Latină și Asia să extindem relațiile bilaterale în sferele tradiționale ale comerțului, investițiilor, dar și să le diversificăm în domenii de maximă actualitate precum schimbări climatice, tranziție verde și digitalizare", a declarat Klaus Iohannis. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis discurs
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close