Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, acuzat că a intermediat adopţii pe bani. Dezvăluiri făcute de un apropiat al familiei din Canada care a adoptat copiii români

Klaus Iohannis, acuzat că a intermediat adopţii pe bani. Dezvăluiri făcute de un apropiat al familiei din Canada care a adoptat copiii români

Klaus Iohannis, acuzat că a intermediat adopţii pe bani. Dezvăluiri făcute de un apropiat al familiei din Canada care a adoptat copiii români
14 Noi 2014   •   10:39

Adopţia controversată pe care a intermediat-o Klaus Iohannis, candidatul ACL la preşedinţie, ar fi fost o tranzacţie pe bani. Dezvăluirea a fost făcută de un apropiat al familiei canadiene care a înfiat copiii. Un pastor în care mama adoptivă avea încredere. Acesta povesteşte cum banii s-au dus către o persoană misterioasă, care i-a ajutat pe canadieni.

În vara anului 1990, cei trei fraţi Iliuţ, Elena-Maria, Vasile şi Anca, ajungeau în nordul Canadei, regiunea British Columbia. Odată cu ei, soţii Lalande au adoptat-o şi pe nou-născuta Anda Scutelnicu. Au trecut de atunci aproape 25 de ani, timp în care nimeni nu a mai ştiut nimic de soarta lor. Bunica celor trei fraţi a încercat până la sfârşitul vieţii să le dea de urmă.

Nici cei din micul oraşel minier nu mai ştiu mare lucru despre copiii soţilor Lalande. Doar patru ani au stat cu toţii în Tumbler Ridge, după care s-au tot mutat. Elena a devenit Jenny Vasile-Michael, iar Anca a devenit Amy. Doar Anda a rămas Anda. Deşi a trecut mult timp de atunci, pastorul Bill Hendly şi-a adus aminte cum s-a desfăşurat adopţia. Arlens Lalande i-a povestit cum procedura s-a transformat, de fapt, într-un negoţ.

"Erau foarte bucuroşi pentru că spuneau că au ocazia să ia un copil din România. Am înţeles că au fost mai mulţi care au plecat acolo", povesteşte pastorul.

Presa canadiană din acea vreme scria că, pe piaţa neagră, copiii se vindeau chiar şi cu 20.000 de dolari. Pastorul Hendly îşi aduce, însă, aminte de o sumă mai mică. În plus, ştie că pe Arlens a ajutat-o un român, un intermediar, dar nu-şi mai aminteşte cum îl chema.

Klaus Johannis, pe atunci inspector şcolar, a recunoscut că s-a implicat în adopţia copiilor familiei Iliuţ. "Rolul pe care l-am avut şi eu şi soţia a fost unul minor, a venit un coleg şi ne-a întrebat dacă am fi dispuşi, mai ales soţia, să traducă", a declarat Klaus Iohannis.  Vecinii au spus, însă, altceva.

Cât a trăit, bunica micuţilor a tot încercat să afle dacă nepoţii ei sunt bine.

Mioara Iliuţ, mătuşa copiilor, l-a rugat de nenumărate ori pe Klaus Iohannis să-i ajute cu veşti despre cei plecaţi în Canada.

Klaus Iohannis, însă, n-a răspuns.

În Canada, cei care i-au cunoscut pe soţii Lalande spun că micuţii erau bine. Toţi cei din Tumbler Ridge care i-au cunoscut pe soţii Lalande şi pe copiii lor adoptaţi, le-au pierdut, de multă vreme, urma.

Adrian Ursu, despre adopţia intermediată de Iohannis:



×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close