Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis cere demisia șefului DIICOT. „Am cerut acțiuni clare în cazul Caracal, am văzut reacții întârziate”

Klaus Iohannis cere demisia șefului DIICOT. „Am cerut acțiuni clare în cazul Caracal, am văzut reacții întârziate”

Klaus Iohannis cere demisia șefului DIICOT. „Am cerut acțiuni clare în cazul Caracal, am văzut reacții întârziate”
30 Sep 2019   •   20:23

Președintele Klaus Iohannis a cerut demisia procurorului-șef al DIICOT, Felix Bănilă, motivul fiind modul în care au decurs anchetele din cazul Caracal și cazul Dâmbovița, care „generează în continuare semne de întrebare majore”. 

„Au trecut două luni de la tragedia de la Caracal. Atunci am cerut în mod repetat acțiuni clare. Am tras repetate semnale de alarmă către toți cei care conduc instituțiile statului, că au obligația să-și exercite cu maximă responsabilitate misiunea de a proteja cetățenii țării noastre. În condițiile în care oamenii au așteptarea să fie apărați, e revoltător cum în ultima săptămână unele instituții publice au reacționat, atât în ceea ce privește ancheta de la Caracal, cât și în cazul Dâmbovița. În cazul Caracal și Dâmbovița am văzut reacții întârziate, gesturi publice scandaloase, care arată lipsa de preocupare pentru victime și pentru familiile lor. Ce s-a întâmplat cu una dintre familiile victimelor din Caracal e un exemplu de așa nu. E extrem de grav că cei care conduc instituții ale statului român girează astfel de comportamente prin care potențialii infractori sunt tratați cu blândețe, iar victimele sunt tratate cu duritate și agresivitate.

Pesediștii vor plăti la vot și vor rămâne în istorie drept guvernarea care a protejat penalii și infractorii, o guvernare catastrofală, o guvernare eșuată. 

Dar astăzi nu mă refer doar la Guvern, ci și la conducerea DIICOT. Ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism și credibilitate. Dar sub conducerea domnului Bănilă acest lucru nu s-a întâmplat, iar ancheta generează în continuare semne de întrebare majore. Modul în care s-au desfășurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni și să accentueze lipsa încrederii oamenilor în autorități, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Îi cer domnului Felix Bănilă să-și dea imediat demisia din funcția de procuror-șef al DIICOT! E imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate și e nevoie de o schimbare la acest nivel pentru a recredibiliza această instituție”. 

Citiți și Klaus Iohannis: „Nu ne putem aștepta la gesturi de responsabilitate din partea PSD. Soluția firească ar fi aceea a demisiei Guvernului”

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Putin nu vrea pace în Ucraina și amenință că va merge „până la capăt”
x close