Klaus Iohannis, nou atac la Guvern: Se pregătește OUG pentru noi taxe și impozite. Va arunca în haos economia

19 Dec 2018   •   13:22
Klaus Iohannis, nou atac la Guvern: Se pregătește OUG pentru noi taxe și impozite. Va arunca în haos economia

 Klaus Iohannis a făcut declarații după ședința CSAT. Președintele a afirmat că Guvernul va arunca în haos economia țării, din cauza unei ordonanțe de urgență prin care s-ar introduce noi taxe și impozite

”Ședința CSAT s-a desfășurat în două zile. Am analizat șiam aprobat o serie de măsuri importante care privesc apărarea țării și securitatea națională. Prima chestiune pe care aș menționa-o este aprobarea planului de înzestrare al Armatei Române pentru perioada 2019-2028. Acest proiect a fost aprobat și obiectivul fundamental constă în dotarea structurii de forță cu tehnică și echipamente performante.

Am mai aprobat și forțele și mijloacele care se trimit anul viitor în misiuni și operații în afara statului român. Astfel vom avea un număr de 1902 militari români care vor participa la misiuni și operații în afara teritoriului, cu 127 mai mult decât în 2018. 2018. De la MAI, pentru misiunile UE, OSCE și ONU vom avea în afară 759 de militari și polițiști în misiuni. Vom participa în continuare la operațiunea NATO în Afganistan. Ca noutate, detașament de elicopere militare într-o misiune ONU din Mali, pentru transport de trupe, suport logistic. Am aprobat conceptul de constituire pe teritoriul României a comandamentului corpului multinațional de sud-est.

Am luat în discuție propunerile de buget pentru instituțiile din domeniul securității, proiect avizat favorabil de CSAT. O chestiune foarte îngrijorătoare: cu toți am aflat cu surpindere că Guvernul pregătește OUG pentru a introduce noi taxe și impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmație a Premierului după aprobarea guvernului în Parlament. Premierul spunea că nu va introduce noi impozite și taxe. Iată că introduce.
Această OUG nu a fost discutată cu partenerii din mediul economic, nici cu cei din mediul instituțional. Proiectul vine cu idei nemaiauzite. Aruncă în haos economia. Se prevede supraimpozitarea companiilor din energie. Singurul rezultat pe care putem să îl ghicim e că vom plăti toți mai mult pentru curent și gaz. Alt rezultat nu văd acum. În telecomunicații, responsabilii din domeniu mi-au spus că îi va afecta și vom plăti mai mult pentru telefonie și internet.
E doar începutul, ne așteptăm ca toate să se scumpească. Se introduc nenumărate modificări, în ultimul moment, fără dezbatere, fără analiză de fundamnetare. Se introduce un nou concept: taxa din lăcomie. Din lăcomia PSD-iștilor pentru bani mai mulți”, a declarat Iohannis.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close