Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, favorit pentru o funcție-cheie în Parlamentul European. Renunță președintele la Cotroceni pentru Bruxelles?

Klaus Iohannis, favorit pentru o funcție-cheie în Parlamentul European. Renunță președintele la Cotroceni pentru Bruxelles?

Klaus Iohannis, favorit pentru o funcție-cheie în Parlamentul European. Renunță președintele la Cotroceni pentru Bruxelles?
Sursa foto: foto- presidency.ro
20 Iun 2019   •   17:11

Klaus Iohannis participă în aceste momente la Bruxelles, la ședința Consiliului European. Este cea mai importantă ședință după alegerile europarlamentare. La această ședință, după cum a spus și Iohannis, se vor alege funcțiile-cheie pentru viitoarea componență a Parlamentului European. 

În România s-a discutat, pornind de la un articol din presa străină, despre faptul că Iohannis ar fi favorit la o funcție-cheie în Parlamentul European, în conducerea UE, cea de președinte al Consiliului European. Pe lângă președintele României, mai există alți trei premieri printre favoriții pentru această funcție. E vorba despre premierul din Belgia, din Portugalia și cel din Luxemburg. 

Până la această ora, nici Administrația Prezidențială, nici președintele, nu au dezmințit acest lucru.

E greu de crezut că Iohannis ar renunța la funcția de la Cotroceni fiindă, după cum spun surse din PSD, președintele nu ar face acest lucru și își dorește în continuare un al doilea mandat. 

×
Subiecte în articol: presedintele cotroceni Klaus Iohannis
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close