Antena 3 CNN Actualitate Sarcina trasată liberalilor de Klaus Iohannis în discuţiile de la Vila Lac 2. Trebuie să se întâmple până la Crăciun

Sarcina trasată liberalilor de Klaus Iohannis în discuţiile de la Vila Lac 2. Trebuie să se întâmple până la Crăciun

Preşedintele Klaus Iohannis le-a reamintit liderilor PNL, în discuţia informală desfăşurată marţi seara la Vila Lac 2, că el este cel care are prerogativa constituţională de a nominaliza premierul desemnat.

Sarcina trasată liberalilor de Klaus Iohannis în discuţiile de la Vila Lac 2. Trebuie să se întâmple până la Crăciun
de Adrian Iclozan    |    08 Dec 2020   •   20:10

Surse Antena 3 arată că, în cadrul discuţiilor, preşedintele le-a spus liberalilor că vrea ca noul guvern să fie votat de Parlament până pe 23 decembrie.

Iohannis n-a avut nicio ezitare să-i critice pe liberalii care au obţinut rezultate sub aşteptări în unele circumscripţii, şi nici să-i felicite pe cei care au realizat scoruri electorale bune, adaugă sursele citate.

Astfel, preşedintele l-a lăudat pe Orban pentru că a gestionat "cel mai dificil an din ultimii 100" şi a făcut-o bine.

Iohannis îi linişteşte pe liberali: PNL va da premierul

Pe de altă parte, liderii PNL din teritoriu au fost mustraţi de Iohannis pentru că s-ar fi bazat doar pe campania făcută de premier şi de preşedinte.

Preşedintele Iohannis a calmat termerile liberalilor şi le-a spus liderilor PNL că premierul desemnat să formeze noul guvern va fi din cadrul acestui partid.

Luni, preşedintele şi-a exprimat convingerea că se va "cristaliza" rapid o coaliţie de guvernare de centru-dreapta şi a susţinut că PSD poate fi exclus din deciziile politice.

Surse politice au confirmat pentru Antena 3 că Iohannis i-a sunat pe liderii USRPLUS şi UDMR pentru discuţii privind participarea acestor formaţiuni la guvernare, împreună cu PNL

Klaus Iohannis i-a sunat pe Dan Barna şi Kelemen Hunor

Barna a declarat, marţi, că USRPLUS vine la guvernare ca partener, având în vedere rezultatul alegerilor parlamentare din 6 decembrie. El a spus că nu agreează varianta ca Nicolae Ciucă să fie premierul viitorulul guvern.

"Fiind un stat democratic, european, soluţiile militare nu sunt pe termen lung. O să vedem care va fi şi abordarea preşedintelui", a motivat Dan Barna, la Antena 3.

El a confirmat discuţia cu Klaus Iohannis.

USRPLUS va merge la Cotroceni cu propunerea ca noul prim-ministru să fie liderul PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a mai spus Dan Barna.

La rândul său, liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a confirmat discuţia dintre liderul Uniunii şi preşedintele Klaus Iohannis.

"Pot să confirm că a existat o discuţie între domnul preşedinte Iohannis şi domnul preşedinte Kelemen Hunor. A fost o discuţie scurtă despre viitoarele evenimente de pe scena politică şi probabil că vor urma şi alte discuţii pe această temă", a anunțat, marţi, liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

×
Subiecte în articol: Vila Lac PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close