Antena 3 CNN Actualitate Laura Voicu, avocata Alinei Bica, rămâne în libertate

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, rămâne în libertate

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, rămâne în libertate
de S.T.    |    25 Mar 2015   •   20:55

Laura Voicu, avocata fostei șefe a DIICOT Alina Bica, va fi cercetată în continuare în libertate sub control judiciar, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins miercuri contestația DNA, scrie Agerpres.

DNA a contestat la ÎCCJ decizia din 20 martie luată de Curtea de Apel București, prin care procurorii au respins propunerea DNA privind arestarea preventivă a Laurei Voicu, aceasta fiind acuzată de favorizarea făptuitorului și instigare la infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activități.

În dosar s-a dispus urmărirea penală față de Niculae Learciu, pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activități.

Potrivit DNA, Laura Voicu, apărător ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestată preventiv într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție, cunoscând faptul că Niculae Learciu nu deține calitatea de avocat, fiind înscris în așa-numitul "Barou constituțional", l-a desemnat pe acesta să participe la activități de urmărire penală ce urmau a se desfășura la sediul DNA în dosarul nr. 189/ P/ 2012, precum și, în repetate rânduri, în alte cauze.

×
Subiecte în articol: Alina Bica control judiciar
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close