Antena 3 CNN Actualitate Liderul clanului Clămparu a fost prins în Spania. Autorităţile române îl caută de 8 ani

Liderul clanului Clămparu a fost prins în Spania. Autorităţile române îl caută de 8 ani

Liderul clanului Clămparu a fost prins în Spania. Autorităţile române îl caută de 8 ani
Sursa foto: Foto: telenews.ro
22 Sep 2011   •   16:27

Liderul clanului Clămparu a fost prins în Spania. Ioan Clămparu era căutat de autorităţile române de opt ani. Clămparu a fost condamnat de justiţia română la 13 ani de închisoare.

Interlopul se află în custodia autorităţilor din Madrid. El a fost prins, miercuri, în urma unei ample acţiuni de filaj. Clămparu urmează a fi audiat de un judecător, pentru punerea în aplicare a mandatului europena de arestare.

Grupul infracţional al cărui lider era Clămparu a strâns, din activităţi de crimă organizată, milioane de dolari, informează Mediafax. Românul Ioan Clămparu se află pe lista Interpol a celor mai căutaţi 26 de infractori, fiind bănuit că ar avea legături cu cluburi şi hoteluri din Marea Britanie.

Potrivit anunţului Interpol, Ioan Clămparu era căutat de autorităţile române pentru constituirea unei reţele de trafic de persoane, care a obligat peste o sută de femei să se prostitueze în Spania. În plus, Poliţia crede că el are legături cu cluburi de noapte şi hoteluri din Marea Britanie şi Irlanda.

În urmă cu cinci ani, cazul Clămparu a fost dat de preşedintele României, Traian Băsescu, drept exemplul de eşec în combaterea criminalităţii.

Fost pugilist
şi patron al unui club de arte marţiale, Clămparu a plecat din România imediat după revoluţie. Tocmai ieşise din puşcărie pentru crimă. Numele său a devenit cunoscut abia în 2004, când autorităţile române au deconspirat o reţea uriaşă de proxenetism. Aproape 100 de prostituate cotizau la organizaţie.

Despre cruzimea celui mai mare mafiot al României a aflat până şi manelistul Adi Minune. Un fost apropiat al interlopului a povestit cum Clămparu l-a agăţat pe cântăreţ în cuier şi a început să arunce în el cu cutii de suc.

 


 

 



 





 

×
Subiecte în articol: ioan clamparu Spania
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close