Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de hectare de pădure şi păşune au fost afectate de o alunecare masivă de teren în Buzău

Zeci de hectare de pădure şi păşune au fost afectate de o alunecare masivă de teren în Buzău

O alunecare de teren care se întinde pe o suprafață estimată între 10 și 30 de hectare s-a produs, joi, în localitatea Bâsca Rozilei, judeţul Buzău.

Zeci de hectare de pădure şi păşune au fost afectate de o alunecare masivă de teren în Buzău
Sursa foto: sansanews.ro
de Claudia Popovici    |    10 Iun 2021   •   21:24

Codul galben de vreme rea și-a produs efectele joi după amiază, în localitatea Bâsca Rozilei, judeţul Buzău, acolo unde zeci de hectare de pădure şi păşune au fost afectate de o alunecare masivă de teren.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Judeţului Buzău, alunecarea de teren se întinde pe o suprafață de 10 și 30 de hectare de pădure și pășune, fără a fi case sau drumuri în zonă.

Pământul în zonă încă se mișcă, fiind posibil ca alunecarea de teren să continue și în orele următoare, spun autorităţile.

Potrivit ANM, județul Buzău este sub cod galben de ploi torențiale până la ora 23:00 În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vremea va rămâne capricioasă până duminică noapte la ora 23.00, mai anunță meteorologii, care spun că sunt aşteptate în continuare ploi torențiale însoțite chiar și de grindină.

 

×
Subiecte în articol: alunecare de teren Buzau padure păşune
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close