Antena 3 CNN Actualitate Locale Amendă de 10.000 de lei pentru firma din Ditrău care a angajat doi srilankezi

Amendă de 10.000 de lei pentru firma din Ditrău care a angajat doi srilankezi

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Harghita a efectuat un control la firma din Ditrău care a angajat doi srilankezi, iar la final inspectorii au amendat societatea cu 10.000 de lei.

Amendă de 10.000 de lei pentru firma din Ditrău care a angajat doi srilankezi
Sursa foto: sursa: Antena 3
04 Feb 2020   •   11:53

Potrivit unor surse, amenda a fost aplicată de inspectorii ITM pentru anumite nereguli descoperite la punctul de lucru, fără legătură cu angajarea celor doi srilankezi.

În total, inspectorii au aplicat trei avertismente şi o amendă pentru încălcări ale securităţii în muncă, respectiv împământarea neconformă a unor echipamente.

Cazul din Ditrău (Harghita) a intrat în atenţie, după ce sute de localnici au protestat în faţa primăriei împotriva fabricii de pâine din localitate care a angajat doi muncitori srilankezi.

Oamenii au suţinut atunci că le este teamă ca la ei în comună 'să nu ajungă un val de migranţi', care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

Cei doi srilankezi, Piumal (22 de ani) şi Amahinda (49 de ani), sunt brutari şi au fost angajaţi cu forme legale, prin intermediul unei firme de recrutare, la cea mai mare fabrică de pâine din regiunea Gheorgheni (Harghita).

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal, în cazul Ditrău, pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare.

Dacă iniţial firma a anunţat că cei doi srilankezi vor fi scoşi din linia de producţie, ulterior a revenit asupra deciziei, iar muncitorii au rămas angajaţi.

×
Subiecte în articol: cazul ditrau Ditrău
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close