Antena 3 CNN Actualitate Locale Un turist a ameninţat că detonează o bombă, pe munte, dacă salvamontiștii nu vin după el cu un elicopter. Ce a urmat

Un turist a ameninţat că detonează o bombă, pe munte, dacă salvamontiștii nu vin după el cu un elicopter. Ce a urmat

Caz şocant pentru salvamontiştii din Neamţ. Un turist a ameninţat că va detona o bombă ataşată de corp dacă nu este evacuat de pe munte.

Un turist a ameninţat că detonează o bombă, pe munte, dacă salvamontiștii nu vin după el cu un elicopter. Ce a urmat
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Silvia Preda    |    22 Iun 2023   •   16:51

Joi, în jurul orei 11:00, salvatorii montani au fost anunţaţi de către un bărbat că se aruncă în aer, folosind o încărcătură explozivă, dacă nu este scos de pe munte. Pentru acest lucru solicita să fie trimis un elicopter.

Turistul a precizat că este în zona heliportului amenajat pentru cazuri medicale grave în apropierea cabanei Dochia. Acesta a revenit cu câteva telefoane, susţinând şi faptul că fusese muşcat de o viperă.

Bărbatul a sunat şi la 112. Salvamontiştii i-au recomandat celui care-i apelase să nu părăsească zona, o echipă plecând spre locul indicat. Numai că, la ajungerea echipei, turistul nu mai era acolo.

"Echipa constituită a ajuns la heliport, dar bărbatul plecase şi nu aveam niciun indiciu pe care trasee s-ar putea afla. Am decis să îl căutăm. Noi nu avem cum să reţinem o persoană sau să o coborâm de pe munte, dacă nu este rănită sau acuză probleme medicale", a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ, scrie Adevarul.

În jurul orei 14:00, turistul a fost depistat de salvamontiști în zona Gardul Stănilelor, pe un traseu care coboară din Ceahlău spre localitatea Bicazul Ardelean. Nu avea nicio bombă asupra sa şi a fost cooperant când i s-a spus că va fi însoţit, pe o altă potecă, până în staţiunea Durău.

Bărbatul venise pe Ceahlău la finalul săptămânii trecute şi se pare că are unele afecţiuni psihice.

Citeşte şi: Bărbat găsit mort în sacul de dormit, în munții Făgăraș. Salvamontiștii i-au coborât trupul de pe munte

 

×
Subiecte în articol: salvamontisti Neamţ bomba munte
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close