Antena 3 CNN Actualitate Locale Biciclist căzut de la o înălţime de peste 8 metri, pe Cheile Sohodolului. Era prins între dig şi peretele muntelui | Cum a fost salvat

Biciclist căzut de la o înălţime de peste 8 metri, pe Cheile Sohodolului. Era prins între dig şi peretele muntelui | Cum a fost salvat

Salvamontiştii gorjeni au salvat o persoană care a căzut de la o înălţime de peste 8 metri şi a rămas blocată într-un spaţiu foarte îngust dintre dig şi peretele muntelui, în zona Cheile Sohodolului din masivul Vâlcan.

Biciclist căzut de la o înălţime de peste 8 metri, pe Cheile Sohodolului. Era prins între dig şi peretele muntelui | Cum a fost salvat
Sursa foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont/ Facebook
de Silvia Preda    |    14 Feb 2023   •   23:38

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Salvamont România, salvamontiştii gorjeni au ajuns în zona Cheilor Sohodolului şi, în cadrul căutărilor efectuate, au reuşit să observe o parte din bicicleta celui dispărut băgată de apă sub digul de beton al râului.

Salvamontiștii au acordat primul ajutor medical și au stabilizat victima la faţa locului apoi au început manevrele de imobilizare în vederea extragerii din fisură.  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Afectată de căderea de la mare înălțime, de expunerea la frig, victima prezenta o stare de inconștientă dar prezența semne vitale salvamontiștii axându-se de la început pe eliberarea de sânge și secreții a cavității bucale și menținerea cât mai liberă a căilor respiratorii.

Salvamontiștii au acordat primul ajutor medical și au stabilizat victima la fața locului apoi au început manevrele de imobilizare în vederea extragerii din fisură.

În cadrul operațiunii au fost folosite două tipuri de tărgi în funcție de configurația terenului, reușind să ridice victima pe cei cca 8 metri diferența de nivel și să o predea ambulanței SAJ", au transmis cei de la Salvamont. 

×
Subiecte în articol: Cheile Sohodolului salvamontisti
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close