Antena 3 CNN Actualitate Locale Ciudățenia naturală de la noi din ţară, de care prea puţini români ştiu. Toţi turiştii sunt atraşi de el

Ciudățenia naturală de la noi din ţară, de care prea puţini români ştiu. Toţi turiştii sunt atraşi de el

Atracţie turistică la noi în ţară, în Caraş-Severin, de care prea puțin români ştiu. 

Ciudățenia naturală de la noi din ţară, de care prea puţini români ştiu. Toţi turiştii sunt atraşi de el
de Vali Popovici    |    16 Noi 2022   •   13:29

Este vorba despre un arbore mamut care trăieşte la nici 50 de kilometri de Reşiţa, un arbore gigant care ajunge și 5.000 de ani.

În Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului, pe drumul care leagă Peştera Comarnic de Anina veghează, impunătoare, ceea ce codrenii din Banatul Montan numeau, mult timp, o "ciudăţenie" naturală.

Este vorba de un exemplar rar de sequoia, cel mai mare arbore din lume. 

Specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva estimează vârsta acestuia la aproximativ 200 de ani, însă nimeni nu știe istoria exactă acestui copac gigantic.

Arborele măsoară peste 45 de metri înălţime şi mai mult de cinci metri în circumferinţă şi cu toate că mediul său natural sunt Munţii Sierra Nevada din Statele Unite, s-a încăpăţânat să trăiască pe pământ românesc, adaptându-se perfect la condițiile climatice din țara noastră, la o altitudine de aproape 700 de metri.

În România există foarte puține exemplare de Sequoia, însă cel din Parcul Semenic – Cheile Carașului este unul din puținele care s-au dezvoltat în mediul natural, într-o pădure. 

Arborele gigant nu este singura atracţie din judeţ, în parcul central din staţiunea Băile Herculane există încă un exemplar asemănător.

Aceşti arbori sunt monumente ale naturii protejate de lege.
 

×
Subiecte în articol: sequoia Caras Severin
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close