Antena 3 CNN Actualitate Locale Peste 70 de copii orfani din Ucraina, refugiaţi într-un hotel din ţară

Peste 70 de copii orfani din Ucraina, refugiaţi într-un hotel din ţară

Peste 70 de copii evrei au reuşit să fugă din calea războiului din Ucraina şi au ajuns cu bine în România. Au fost cazaţi în siguranţă la un hotel din Cluj-Napoca acolo unde mai mulţi voluntari le-au oferit toată atenţia şi ajutorul necesar.

Peste 70 de copii orfani din Ucraina, refugiaţi într-un hotel din ţară
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    07 Mar 2022   •   15:14

Aşa ar trebui să arate mereu copilăria - cu iubire şi jucării. Nu și pe vreme de război.

O știu cel mai bine cei peste 70 de orfani evrei din Ucraina fugiți din calea bombardamentelor. Din fericire, au trecut Vama Siret și se află acum în siguranță, la un hotel din Cluj-Napoca. Aici, voluntarii unei asociaţii le-au sărit imediat în ajutor.

"Am pregătit în casa mea mâncare pentru 100 de oameni şi luni au ajuns la 4 dimineaţa aici. Noi şi încă aproape 30 de studenţi israelieni şi francezi au venit aici şi m-au ajutat mult, să pun mâncare, să luăm copiii din autocar, să le dăm mâncare, să îi ducem în dormitoare",  spune Fraidy Orgad, reprezentant Asociaţia Chabad, Cluj-Napoca.

Cei mici nu vor uita ușor ororile din Ucraina, însă chiar și așa, trăiesc cu speranța că într-o zi se vor putea întoarce în locul pe care îl numesc acasă.

"O fată a spus că înainte să ajungă în România i-a fost foarte frică, dar acum, aici, se simte în siguranţă, se simte foarte bine şi răsfăţată pentru că toţi oamenii i-au ajutat, cu mâncare şi sunt buni, dar vrea să se întoarcă în Ucraina pentru că e ţara ei", adaugă tânăra care îi ajută pe micuţi.

De îndată ce un zbor va fi disponibil, copiii vor ajunge în Israel. Acolo unde vor intra în grija unei asociaţii umanitare.

×
Subiecte în articol: refugiati hotel Cluj copii orfani
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close