Antena 3 CNN Actualitate Locale Dani Mocanu, bătaie la benzinărie, în Pitești | Anchetatorii au schimbat încadrarea în tentativă de omor 

Dani Mocanu, bătaie la benzinărie, în Pitești | Anchetatorii au schimbat încadrarea în tentativă de omor 

Continuă ancheta în cazul incidentului violent petrecut într-o benzinărie din Pitești, în care a fost implicat și manelistul Dani Mocanu.

de Mia Lungu    |    21 Aug 2022   •   12:32

Procurorii şi poliţiştii argeşeni efectuează cercetări pentru tentativă de omor, după ce un bărbat a fost agresat de mai mulţi indivizi într-o benzinărie din municipiul Piteşti.

"Ca urmare a administrării probatoriului şi obţinerii constatărilor medico-legale provizorii, în cauză a fost dispusă extinderea urmăririi penale şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice", se arată într-un comunicat transmis duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Agresiunea s-a produs în noaptea de 18 spre 19 august, poliţiştii intervenind la faţa locului în urma unui apel la 112.

"La momentul sosirii poliţiştilor, la faţa locului nu a fost identificată niciuna dintre persoanele implicate, iar ulterior persoana agresată s-a prezentat la o unitate medicală. Poliţiştii au întocmit din oficiu un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar în cauză se desfăşoară cercetări, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun", a transmis IPJ Argeş.

Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, unul dintre cei care au participat la incident este cântăreţul de manele Dani Mocanu.

Dani Mocanu are deja o condamnare la închisoare cu suspendare

Anul trecut, manelistul a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare, acuzat fiind că, într-un videoclip, a incitat la ură împotriva femeilor. Nici în momentul condamnării, el nu a înțeles pentru ce a primit jumătate de an de închisoare: ”6 luni de închisoare pentru o melodie... dar de ce eu din atâția artiști? Am să vorbesc cu Dumnezeu să rezolve situația și să se răzbune pe toți cei care îmi vor răul (...) țineți-vă bine... cu Dumnezeu nu e de joacă”. 

Era vorba despre o melodie care strânsese nu mai puțin de 23 de milioane de vizualizări până când s-a decis, de instanță, înlăturarea ei de pe Youtube. 

Manelistul a scăpat de executarea pedepsei, în apel, din decizia Curții de Apel Pitești, care a păstrat celelalte prevederi ale sentinței inițiale: confiscarea a  34.136 dolari, bani obținuți din drepturile de autor pentru melodia invocată, înlăturarea videoclipului de pe Youtube, plata a 6.000 de lei către stat, cheltuieli judiciare, din care suma de 5000 lei au reprezentat cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale, potrivit DCNews.

×
Parteneri
Tatăl tânărului mort în explozia de la Călimănești rupe tăcerea
x close