Antena 3 CNN Actualitate Locale Fostul vicepreședinte al CJ Teleorman, reținut după ce a fost acuzat de "apropieri nefirești" față de elevele sale

Fostul vicepreședinte al CJ Teleorman, reținut după ce a fost acuzat de "apropieri nefirești" față de elevele sale

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman, Cornel Bleajă, în prezent consilier în cadrul aceleiași instituții, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fost acuzat de "apropieri nefirești" față de elevele Școlii nr.3 din Zimnicea, unde era profesor de fizică.

Fostul vicepreședinte al CJ Teleorman, reținut după ce a fost acuzat de "apropieri nefirești" față de elevele sale
Sursa foto: Facebook/ Cornel Bleaja
de Mia Lungu    |    10 Noi 2022   •   22:14

Cel puțin două eleve minore, în vârstă de 13 și 15 ani, s-ar fi plâns de faptul că profesorul de fizică, Cornel Bleajă, le-ar fi atins în mod nepotrivit.

Directorul unității de învățământ din Zimnicea, Petru Peia, a confirmat pentru investigatoria.ro atât faptul că există niște suspiciuni legate de un comportament inadecvat al consilierului județean în relația cu elevii, cât și faptul că acesta a demisionat, invocând probleme de familie și personale.

"Există niște suspiciuni legate de un comportament nepotrivit, el spune că a fost vorba de un sărut părintesc, însă copilul a simțit altceva. Dar trebuie stabilit dacă s-a depășit vreo linie. Este doar părintească sau mai mult? Eu, ca și conducător de unitate, am demarat această anchetă, cercetare disciplinară și așteptăm să vedem ce s-a întâmplat exact acolo."

Directorul școlii a fost întrebat dacă este vorba despre un singur caz sau sunt mai multe, iar răspunsul a fost:

"Vorbim despre mai mulți, el este apropiat de copii, i-a luat pe mai mulți în brațe, deci el ia în brațe și copiii, are un comportament mai apropiat, nu știu ce să spun… Câteodată această apropiere e bună, câteodată e rea… Dacă a fost mai mult sau nu, v-am spus, eu nu pot să știu. Așteptăm răspunsul comisiei, să luăm declarațiile firești și să se vadă. Da, este adevărat că domnul profesor și-a prezentat demisia, motivând că are probleme de familie și probleme personale."

În urma apariției unor informații în mediul online privind faptul că un cadru didactic de la o unitate de învățământ din orașul Zimnicea ar fi exercitat unele "apropieri nefirești" față de anumite eleve cu ocazia cursurilor desfășurate în incinta unității școlare, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman este abilitat să comunice următoarele:

În baza aspectelor semnalate în spațiul public, la data de 04.11.2022, în urma verificărilor efectuate de polițiști la unitatea respectivă de învățământ a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "agresiune sexuală ", faptă prevăzută și pedepsită de art. 219 alin.1 și alin.2 lit.a și c CP.

Polițiștii au continuat urmărirea penală față de posibilul autor al comiterii faptei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "agresiune sexuală ", în data de 10.11.2022 fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore pe numele bărbatului. 

În prezent a fost pusă în mișcare acțiunea penală iar procurorul de caz a înaintat dosarul penal la instanța de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close