Antena 3 CNN Actualitate Locale Intervenție de urgență a salvamontiștilor, după ce un turist lituanian a căzut în Lacul Albastru din Maramureș

Intervenție de urgență a salvamontiștilor, după ce un turist lituanian a căzut în Lacul Albastru din Maramureș

Salvamontiştii din Maramureș intervin în aceste momente pentru acordarea primului ajutor unui cetățean lituanian care a căzut la Lacul Albastru, o arie protejată de interes național.

Intervenție de urgență a salvamontiștilor, după ce un turist lituanian a căzut în Lacul Albastru din Maramureș
Sursa foto: Facebook/ Lacul Albastru
de Mia Lungu    |    03 Noi 2022   •   14:42

"Alarmă în desfășurare a SPJ Salvamont Maramureș pentru salvarea unui cetățean lituanian care a suferit, în urma unei căzături, un traumatism cranio cerebral cu pierdere de conștiență", transmit salvamontiștii.

Potrivit acestora, victima se află în zona Lacului Albastru din orașul Baia Sprie.

Lacul Albastru este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei rezervație naturală de tip hidro-geologic. Aria protejată reprezintă o întindere de lac de formă eliptică cu o adâncime de până la 4 m, apa provenind din precipitațiile infiltrate în lucrările unei vechi excavații miniere. 

Lacul Albastru este unicat în Europa datorită felului în care s-a format, prin prăbuşirea unei vechi galerii de mină, dar și pentru că își schimbă culoarea în funcție de anotimp, de poziția soarelui sau de temperatura apei.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close