Antena 3 CNN Actualitate Locale Ioan Clămparu, dus sub pază severă la Curtea de Apel Alba Iulia. Ce îşi doreşte interlopul

Ioan Clămparu, dus sub pază severă la Curtea de Apel Alba Iulia. Ce îşi doreşte interlopul

Ioan Clămparu, dus sub pază severă la Curtea de Apel Alba Iulia. Ce îşi doreşte interlopul
30 Sep 2015   •   20:45

Interlopul Ioan Clamparu, considerat de presa spaniola unul dintre cei mai periculosi traficanti de fiinte umane, a fost adus miercuri sub paza severa la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se judeca apelul declarat de el impotriva unei decizii a Tribunalului Sibiu prin care i-a fost respinsa cererea de redeschidere a procesului penal ce a facut obiectului unui dosar in urma caruia a fost condamnat la 13 ani de inchisoare.

Tribunalul Sibiu i-a respins in iunie lui Clamparu cererea privind redeschiderea procesului penal, la judecarea in lipsa, ce a facut obiectul unui dosar penal deschis in 2006. In 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut sentinta data in 2010 de CA Alba Iulia, prin care interlopul a fost condamnat la 13 ani de inchisoare cu executare.

În dosarul respectiv, mandatul de arestare preventivă emis pe 7 mai 2004 pe numele lui Ioan Clămparu nu s-a pus în executare, fiind dat în urmărire naţională şi internaţională.

Clămparu a fost adus şi încarcerat în ţară din Spania în primăvara acestui an, pe baza mandatului european de arestare emis pe numele său. IGPR a precizat atunci că Ioan Clămparu execută o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi întreruperea cursului sarcinii. De asemenea, pe numele său a mai fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, având drept scop comiterea de infracţiuni grave şi proxenetism.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close