Antena 3 CNN Actualitate Locale Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, noi informaţii cu privire la starea de sănătate a ÎPS Calinic

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, noi informaţii cu privire la starea de sănătate a ÎPS Calinic

După ce s-a zvonit că ÎPS Calinic este internat într-un spital din Iași cu o formă gravă de COVID-19, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a dezminţit informaţia şi a oferit noi detalii cu privire la starea de sănătate a înaltului prelat.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, noi informaţii cu privire la starea de sănătate a ÎPS Calinic
de Alexandra Dima    |    27 Sep 2021   •   15:20

"În urma apariției unor informații în spațiul public privind starea de sănătate a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, facem următoarele precizări:
- La acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului Covid-19; precizăm totodată că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă.
- Înaltpreasfinția Sa mulțumește respectuos tuturor celor care l-au susținut cu rugăciunile: monahi si monahii, preoți, credincioși și credincioase, tineri și bătrâni, elevi și studenți, în această perioadă dificilă. 
Dumnezeu să ne aibă în sfânta Lui pază!", anunţă Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. 

La începutul lunii septembrie, David Oprea, șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a fost diagnosticat cu Covid-19, fiind transferat la un spital din Iași, acolo unde a murit după câteva zile

La scurt timp, şi Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a primit rezultat pozitiv la testul pentru virusul Sars-Cov-2. ÎPS Calinic a fost tratat iniţial la în reședința arhipiescopală de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dar ulterior starea sa s-aagravat şi a fost transferat la un spital Iași.

Reamintim că precedentul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a murit în mai 2020 din cauza COVID-19, la Institutul Matei Balş din Capitală. 

 

 

×
Subiecte în articol: Suceava COVID-19 ÎPS Calinic
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close