Antena 3 CNN Actualitate Locale Un limitator de înălțime s-a prăbușit și a strivit o mașină aflată în trafic, în județul Olt. O persoană a murit

Un limitator de înălțime s-a prăbușit și a strivit o mașină aflată în trafic, în județul Olt. O persoană a murit

Un limitator de înălțime s-a prăbușit, după ce a fost doborât de un camion, și a strivit o mașină aflată în trafic, în zona localității Pestra, județul Olt. O persoană a murit.

Un limitator de înălțime s-a prăbușit și a strivit o mașină aflată în trafic, în județul Olt. O persoană a murit
de Andreea Ştefan    |    23 Ian 2024   •   13:18

Un limitator de înălțime s-a prăbușit, după ce a fost doborât de un buldoexcavator și a strivit o mașină aflată în trafic.

În mașină se afla o familie. La volan era fiul în vârstă de 18 ani, în dreapta, tatăl, iar bunica se afla pe bancheta din spate.

Din nefericire, bunica a murit după ce a făcut infarct.

Incidentul s-a petrecut, marți, pe Drumul European 70, în zona localității Pestra, din județul Olt.

La fața locului acționează mai multe echipaje din cadrul Stației Stoenești, Detașamentului Caracal și Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, prevăzute cu accesorii pentru descarcerare, două echipaje SMURD, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerări grele și o autospecială pentru primă intervenție.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini cu limitatorul de înălțime căzut peste autoturism.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din primele informații, în urma incidentului au rezultat trei victime, dintre care una a fost găsită în stop cardio-respirator, o victimă încarcerată, conștientă și o victimă în afara autoturismului, conștientă.

Persoana aflată în stop cardio-respirator, în vârstă de 66 de ani, a murit.

La spital vor mai fi transportați doi bărbați, în vârstă de 18 și 42 de ani.

”Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA vă informează că un autotren agabaritic pe care era încărcat un utilaj terasier a rupt poarta de gabarit montată pentru siguranța podului de cale ferată de la km 142+378.

Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 12.40, pe DN 6, între Roșiori și Caracal, poarta de gabarit acroșată și ruptă de autotren fiind amplasată înaintea podului de cale ferată situat între stațiile CF Fărcașele și Drăgănești Olt. 

Din informațiile transmise de la fața locului, grinda porții de gabarit a fost smulsă de pe poziție, iar în momentul prăbușirii de pe reazeme a acroșat un autoturism, accidentul rutier soldându-se cu victime.

Menționăm faptul că, podul feroviar de la km 142+378 este tip grindă metalică - inimă plină cu cale jos și era prevăzut cu porți de gabarit împotriva lovirii accidentale a grinzii acestui obiectiv feroviar.

Deschiderea podului feroviar este de 17,8 m, iar ultima revizie tehnică a fost efectuată în octombrie 2023, starea tehnica a acestuia fiind corespunzătoare.

Facem precizarea că, în paralel cu ancheta derulată de organele abilitate pentru a se stabili cauza care a dus la acest tragic accident rutier, și reprezentanții SRCF Craiova vor face verificări și măsurători în zona accidentului.

Din punct de vedere al traficului feroviar, menționăm faptul că trenurile pe relația Fărcașele - Drăgănești Olt circulă cu viteza normală”, se arată în comunicatul oficial al CFR SA.

×
Subiecte în articol: limitator de înălțime judeţul Olt
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close