Antena 3 CNN Actualitate Locale Mașină lovită de trenul de călători Suceava-București: Patru persoane au murit pe loc | Trafic feroviar oprit, lângă halta Orbeni

Mașină lovită de trenul de călători Suceava-București: Patru persoane au murit pe loc | Trafic feroviar oprit, lângă halta Orbeni

O mașină a fost lovită de un tren de călători, la trecerea la nivel cu calea ferată, situată la ieșire din halta de mișcare (Hm) Orbeni. Patru persoane, printre care și doi copii, au murit pe loc!

Mașină lovită de trenul de călători Suceava-București: Patru persoane au murit pe loc | Trafic feroviar oprit, lângă halta Orbeni
Sursa foto: CFR
de Mia Lungu    |    16 Iul 2023   •   16:35

Update 17:50  Circulația feroviară a fost reluată între Orbeni și Sascut, pe ambele fire de circulație.

Din cauza accidentului rutier de la trecerea la nivel, de la ieșirea din Halta Orbeni, următoarele trei trenuri de călători au fost oprite temporar în stațiile adiacente, până la redeschiderea liniei Orbeni - Sascut: IR 1754 ( Suceava - București Nord), retras în halta Orbeni, IR 1543 ( Brașov - Iași), în halta Sascut și R 5404 (Pașcani - Mărășești), în stația Fărăoani.

Știrea inițială: Astăzi, în jurul orei 15.30, polițiștii băcăuani au fost sesizați prin 112, de către mecanicul de pe  locomotiva trenului de persoane, Suceava-București, despre faptul că a intrat in coliziune cu un autoturism care nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu cale ferată, prevăzută cu indicator. 

Din impact au rezultat 4 victime, 2 adulți și 2 copii. Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Feroviare efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Trenul IR 1754, la ieșire din Hm Orbeni, surprinde și lovește un autoturism aflat pe trecerea la nivel cu calea ferată, dotată cu semnalizare automată (SAT).

Din primele informații transmise de personalul feroviar sosit la fața locului, în urma impactului au rezultat patru victime.

Trenul IR 1754, care circulă în relația Suceava - București Nord, va staționa la locul accidentului rutier până când organele abilitate finalizează toate procedurile necesare, care se impun în astfel de situații.

Menționez faptul că, semnalizarea automată de la trecerea la nivel cu calea ferată funcționa în condiții normale, iar următorul tren care este programat să tranziteze zona respectivă este IR 1543, în jurul orei 17.00.

În acest moment circulația feroviară între Hm Odorhei și Hm Sascut este închisă pe ambele fire, traficul urmând a fi reluat după finalizarea demersurilor organelor abilitate.", a transmis purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close