Antena 3 CNN Actualitate Locale Muzeul Amintirilor din Comunism se va deschide pe 1 aprilie, la Braşov

Muzeul Amintirilor din Comunism se va deschide pe 1 aprilie, la Braşov

Muzeul Amintirilor din Comunism se va deschide începând din 1 aprilie 2022, în fostul Hotel Capitol din Braşov. Vor fi expuse peste 100 de obiecte şi mărturii personale, fragmente din viaţa cotidiană a românilor din timpul perioadei comuniste.

Muzeul Amintirilor din Comunism se va deschide pe 1 aprilie, la Braşov
de Ovidiu Stan    |    30 Mar 2022   •   20:09

Ideea de a da viață unui astfel de muzeu au avut-o două tinere, care au depus un un proiect în acest sens și au accesat fonduri europene.

Toată munca de colectare a obiectelor și de realizare a unor spații care să reflecte imaginea de ansamblu traiului din perioada comunismului a durat peste 1 an de zile.

Muzeul deține obiecte personale donate de oameni, care spun povești

Muzeul oferă o imagine a vieții cotidiene dinainte de revoluție. Regăsim televizoarele alb negru cu imagini din desene animate, intr-un timp in care copiii se uitau 10 minute pe zi la TV, la celebrul desen animat Mihaela și sâmbăta la Gala desenului animat.

De asemenea, muzeul deține mobilier si elemente de mobilier și articole de uz casnic.

"Pregătim această deschidere încă din 2021. Amenajarea spaţiul muzeului s-a desfăşurat în paralel cu coordonarea a zeci de interviuri. Persoanele care au răspuns invitaţiei noastre de a dona obiecte şi amintiri, în cadrul campaniei #madcesidespretine, ne-au oferit ocazia să trăim odată cu ei momentele prin care au trecut. Sperăm ca emoţia să fie resimţită de toţi vizitatorii care ne trec pragul şi să reprezinte un impuls de a ne povesti la rândul lor experienţele personale.", a precizat Ioana Bejan - Roată, antreprenor şi fondatoare a Muzeului Amintirilor din Comunism.

Proiectul nu se oprește aici, inițiatorii dorind să extindă și să diversifice obiectele pentru a crea o imagine de ansamblu comletă asupra vieții sociale din comunism.

Ce pot admira oamenii care vin să viziteze Muzeul Amintirilor din Comunism

Muzeul are o bucătărie restaurată din comunism, un dormitor al copiilor și biroul pentru făcut lecții, mobilier de sufragerie cu bibelouri, dar și fierul de călcat a, gospodinelor sau celebrul aspirator.

Nu lipsesc porțelanurile atât de îndrăgite, care erau o mândrie pentru fiecare casă. Nu lipsește nici magnetofonul cu benzi, casetofonul sau pick-up-ul cu plăcile de vinil. Chiar și o motoretă a fost adusă la muzeu.

Muzeul Amintirilor din Comunism poate fi vizitat de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00.

Preţul biletelor este de 35 de lei pentru adulţi şi 25 de lei pentru elevi/studenţi/pensionari.

Pe 1 aprilie, în faţa Muzeului Amintirilor din Comunism. Mulți oameni la coadă, o duduie grăbită încearcă să intre în...

Posted by Muzeul Amintirilor din Comunism on Wednesday, 30 March 2022

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close