Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România în care Comisia Europeană a aprobat construcția unui nou pod peste Dunăre

Orașul din România în care Comisia Europeană a aprobat construcția unui nou pod peste Dunăre

Comisia Europeană a aprobat proiectul de finanțare pentru un nou pod peste Dunăre.

Orașul din România în care Comisia Europeană a aprobat construcția unui nou pod peste Dunăre
Sursa foto: hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2024   •   20:30

Este un proiect de anvergură, în cazul căruia studiul de fezabilitate are un un cost de aproximativ 14 milioane de euro.

Conform agenției RADOR, lista câștigătorilor concursului de proiecte organizat de Executivul european urmează să fie publicată.

Potrivit sursei citate, un al treilea pod peste Dunăre între România și Bulgaria va fi construit prin programul Connecting Europe Facility, componenta de mobilitate militară.

Citește și: Orașele din România unde se instalează camere video cu Inteligență Artificială pe aeroporturi | "Vor revoluționa problemele de securitate!"

Noul pod va fi lega orașele Giurgiu și Ruse și va fi ridicat lângă actualul Pod al Prieteniei, inaugurat în 1954.

Anterior deciziei de la Bruxelles, presa națională relata în luna decembrie 2023, dacă proiectul podului Giurgiu - Ruse II va fi aprobat pentru finanțare, ar urma semnarea unui contract cu Comisia până la jumătatea anului 2024 și implementarea lui până la finalul anului 2026.

Între timp, restricțiile de circulație pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse se mențin până la sfârșitul lunii martie 2024, conform unui anunț făcut de Poliția de Frontieră Giurgiu.

Restricțiile vin în condițiile în care se fac reparații pe jumătatea bulgară a podului.

Bulgarii repară rosturile de dilatare pe jumătate din Podul Prieteniei

Probleme majore la rosturile de dilatare ale construcției au apărut încă din luna august, anul trecut, când podul a fost blocat timp de mai multe ore.

"Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a fost informat de către autoritățile de frontieră bulgare cu privire la faptul că în perioada 15.01 - 31.03.2024 se vor desfășura lucrări de reparație la rosturile de dilatare ale podului peste fluviul Dunărea, dintre orașul Ruse și Giurgiu, pe drumul republican I-2 Ruse – Razgrad, începând de la km. 0+000 până la km. 1+057.

Urmează ca pe timpul lucrărilor să se introducă măsurile necesare privind organizarea și reglementarea temporară a circulației, cu restricții.

Acestea vor fi efectuate pe timpul zilei, iar traficul se va desfășura pe o singură bandă, care va fi semnalată cu indicatoare de circulație corespunzătoare. 

Recomandăm persoanelor care doresc să tranziteze frontiera națională în următoarea perioadă să se informeze cu privire la condițiile de călătorie din statele de destinație și din cele tranzitate, să consulte aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române și să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internațional", a informat Poliția de Frontieră Giurgiu.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close