Antena 3 CNN Actualitate Locale Polițist de la IPJ Gorj, reținut după ce și-a împușcat câinele în cap cu arma de vânătoare

Polițist de la IPJ Gorj, reținut după ce și-a împușcat câinele în cap cu arma de vânătoare

Un ofițer de poliţie din cadrul IPJ Gorj a fost reținut după ce a împușcat un câine cu arma din dotare. Incidentul a avut loc în curtea locuinţei sale.

de Mia Lungu    |    19 Ian 2023   •   09:57

În data de 15 ianuarie, organele de poliţie din cadrul IPJ Gorj – Centrul Operaţional au fost sesizate prin SNUAU 112 de către o persoană din comuna Băleşti cu privire la faptul că vecinul său, MNC, folosind o puşcă, a împuşcat un câine, potrivit unui comunicat transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Gorj – Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept şi rănirea cu intenţie a animalelor.

"Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că MNC este ofiţer în cadrul IPJ Gorj, fiind autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme letale de vânătoare de către IPJ Timiş, fiind posesor al permisului de armă. IPJ Gorj – Serviciul Resurse Umane a comunicat faptul MNC este organ de cercetare al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare.

Având în vedere aceste aspecte, dosarul a fost trecut în anchetă proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu", transmit procurorii.

Conform aceleiaşi surse, miercuri s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de MNC pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept şi infracţiunea de schingiuirea animalelor.

"În cauză s-a reţinut că în data de 15 ianuarie, în jurul orelor 14,30, din interiorul curţii imobilului unde domiciliază suspectul MNC s-a auzit un foc de armă şi, după puţin timp, a fost observat un exemplar canin rănit, care a sărit gardul proprietăţii şi s-a adăpostit într-un canal pluvial situat la o distanţa de aproximativ 5 metri.

Exemplarul canin a fost identificat în viaţă, prezentând orificii circulare de penetrare la nivelul craniului, motiv pentru care a fost ridicat de medicul veterinar al Circumscripţiei Băleşti şi transportat la un cabinet veterinar din municipiul Târgu Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale", mai arată procurorii.

Miercuri, procurorul de caz a dispus faţă de suspect măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 ore.

×
Subiecte în articol: politist IPJ Gorj retinut impuscat caine
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close